Assessorament Multimèdia a Osona. Hosting, Web i xarxes, Social Media, Publicitat, Comunicació, Disseny gràfic, Disseny web, Fotografia, Vídeo, Venda Online.

La marca, la publicitat i el branding.

La marca, la publicitat i el branding.

By in campanyes publicitàries, imatge de marca, indentitat corporativa, publicitat

Article d’Eddi Immery a través de FOROALFA

La dispersió d’audiències, redefinició i pluralització de grups objectiu, alta competència de productes i serveis, sumats a la cerca (cada vegada major) per cobrir necessitats més emocionals que funcionals, ha portat a les marques a incorporar a la seva comunicació publicitària, elements que diferenciïn al producte d’altres similars. La resposta a aquesta cerca de distinció entre un producte A i un producte B, que en essència són similars i satisfan les mateixes necessitats, és el que cridem branding.
El Branding no es tracta únicament de repetir incessantment el logotip de la marca, o anunciar-la les vegades que càpiga en els 30 segons d’un espot publicitari. Tampoc és augmentar la seva grandària en les peces o fer comunicació sense una fi determinada. El branding contempla una varietat d’elements que poden intervenir positiva o negativament en la construcció de la marca.
En síntesi, és la planificació i execució de l’estratègia per instituir una marca —sigui en la seva expressió gràfica (logotip, colors), fonètica o sensorial, en un concepte definit, comprensible i únic; que motivi l’adopció d’un servei o l’adquisició d’un producte. Aquesta condició d’unicitat de la marca és l’element diferenciador que la torna atractiva per al grup al com va dirigida.
La publicitat, en una definició suscinta, és la comunicació comercial que, a través de conceptes, persegueix persuadir a un públic perquè es decideixi per un servei o producte, en enfrontar la necessitat d’adquirir-ho o suplir-ho. Per a això es val d’insights del grup objectiu amb el qual s’està comunicant perquè el missatge sigui efectiu respecte del que es desitja aconseguir: guanyar compradors.
El branding busca, a través de conceptes estudiats i comunicats de manera creativa, convertir la marca en un valor positiu per a l’empresa; sense importar en quin producte, servei o suport s’apliqui.
Apple, per exemple, es va iniciar amb computadores; no obstant això, ara la hi identifica amb telèfons, reproductors de música i amb la seva tenda musical. Una construcció de marca ben definida i assolida, crea un concepte que es torna universal para tot el que sigui senyalitzat amb ella. El concepte associat a la marca busca aconseguir que un potencial consumidor (depenent de l’afinitat que aconsegueixi establir-se) sigui propens a adquirir-la; depenent al seu torn dels gustos i característiques de la persona.
En resum, el repte de la construcció marcària és trobar elements psicològics i emocionals que generin empatia en el grup objectiu i així, no solament generar consum, sinó també fidelitat. En aquest sentit, el concepte de marca es resumeix, es concreta en una expressió sensorial, sigui visual, fonètica-auditiva o olfactòria. La labor del disseny gràfic en la seva construcció, afecta el pes conceptual de la mateixa. És necessari llavors prendre amb serietat el rol del disseny i la seva aportació al posicionament marcari. 

Share

Fes el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty + sixteen =

Pin It on Pinterest

Share This