Assessorament Multimèdia a Osona. Hosting, Web i xarxes, Social Media, Publicitat, Comunicació, Disseny gràfic, Disseny web, Fotografia, Vídeo, Venda Online.

Com aparèixer a Google: 10 trucs per sortir a Google (SEO)

Com aparèixer a Google: 10 trucs per sortir a Google (SEO)

By in comunicació, continguts, gestió de xarxes, posicionament, rds, seo, social media, web, xarxes, xarxes socials

Com aparèixer a Google: 10 trucs per sortir a Google

Tractarem d’explicar-ho amb 10 trucs, que poden servir com checklist, per a qualsevol que vulgui que el seu web estigui el primer a Google. Aquí resumeixo la meva experiència, que pot servir tant per a professionals, com per a profans.

Tractarem d’explicar com sortir en Google de forma més divulgativa que els 10 factors de l’algorisme de Google, que són massa tècnics.

1 Keywords: triar bé la paraula o paraules clau (des d’ara keywords), per les quals vols posicionar-te en Google. Han de ser cerques que es facin molt. Per a això recomanem utilitzar:

A) L’eina de paraules clau de Google, que mostra quantes vegades es fa cada cerca al mes en Google. A més, diu les cerques relacionades amb la qual has introduït, per poder veure quins es fan més i menys.

B) Les cerques relacionades, que mostra Google després dels 10 primers resultats quan fas una cerca.

2 Domini: el nom del domini és el més important a mitjà termini per a estratègies de SEO.

Si la cerca coincideix exactament amb el nom del domini, hi ha moltes probabilitats de ser el primer en aquesta cerca.

Interessa registrar dominis -si estan lliures- que coincideixin exactament amb la keyword que ens interessa. També serveix un blog (de blogger o wordpress) el domini del qual sigui lamevakeyword.wordpress.com o lamevakeyword.blogger.com. Encara que és millor un domini que un blog.

3 Landing page: fer una pàgina dins de la nostra web especialment pensada per a cadascuna de les keywords que ens interessen.

En aquesta pàgina el més important és el títol (etiqueta title en html). I més important encara el començament del títol. Si el títol és llarg, les primeres paraules han de ser les keywords. Les keywords també han d’estar en les etiquetes h1, h2, h3 (títols, titulars o lletres de grandària gran), a les negretes, als textos dels enllaços: interns o externs i en el text normal de la web. Però sense passar-se de llests i fer spam posant mil vegades la keyword, perquè llavors Google et penalitza.

4 Pagerank sculpting:

Resumint, el pagerank és la importància de cada pàgina, i depèn del nombre d’enllaços de pàgines importants que rebi. Com més pagerank tinguis, més vegades et mostra Google en les cerques, més vegades examina el contingut del teu lloc i més amunt et mostra (encara que no és l’únic factor).

Cal dir-li a Google quines són les pàgines més importants de la nostra web posant-los enllaços interns. Aquestes pàgines han de ser les landing pages que hem preparat. Per aconseguir-ho és clau un enllaç de text cap a les landing pages. Aquests enllaços han de contenir les keywords d’aquesta landing page però no ser sempre exactament la keyword, perquè “sembli” natural i evitar penalitzacions del Google.

Una altra forma de pagerank sculpting és pujar en cerques en les quals de forma natural la web ja surt en el top 10 de Google, per intentar que surti en la primera posició d’aquesta cerca. Està estudiat que el 50% de la gent que busca en Google punxa l’1er resultat, el 25% el 2° i el 25% restant els resultats del 3er d’ara endavant. Per tant ser el 1er és clau. Per saber en quines cerques sortim a dalt de forma natural, podem usar Alexa o Keyrow.

5 Links sortints o externs: links cap a altres pàgines web.

Aquí arriba la meva teoria sobre el pagerank, per explicar-ho a profans: pot ajudar imaginar les webs com una galleda i el pagerank com el líquid que tenen dins. Cada link cap a una altra web és un forat en aquesta galleda, que fa que parteix del líquid (pagerank) vagi a aquesta web i es buidi el teu web (la teva galleda). Si reps links des d’altres webs, t’arriba pagerank (líquid) d’elles i s’omple el teu web. Si els links són de pàgines importants (amb molt pagerank), t’arriba molt més líquid. Com més links sortints tens menys pagerank flueix per cadascun d’ells. És el continu flux del pagerank. Darrere hi ha una fórmula matemàtica publicada per Google, que explica el flux de pagerank. Aquesta fórmula afegeix un petit factor que fa que cada vegada que hi ha un link (una transferència de líquid) es perdi una mica de líquid pel camí (del 5% al 20%). A més, està el robot de Google (googlebot), que és un programa automatitzat que recorre totes les pàgines web, per després ordenar-les i mostrar-les quan cerques en Google (indexar-les). Simplificant molt, aquest robot va seguint els enllaços per recórrer les pàgines web. Si tens molts enllaços cap a altres pàgines, el robot se’n va del teu web a unes altres: indexa les altres i no es fixa en la teva. I, per acabar la teoria, el flux de líquid es pot entendre com a flux de visites a les pàgines. Com més enllaços cap a altres webs tinguis, més gent se n’anirà a aquestes webs i deixarà la teva. A més que Google t’indexarà menys i pitjor, et mostrarà més a baix en les cerques i per tant, rebràs menys visites. El llucet que es mossega la cua. Els links sortints passen pagerank cap a altres pàgines. D’això es pot concloure fàcilmente que l’ideal seria no tenir links sortints, però Google això ho veu com a “rar” i ho mira amb mals ulls (penalitzacions). Per tant és millor tenir enllaços sortints, però pocs. Quants són pocs?, tenir menys de 10 per web. Per a l’estructura d’enllaços sortints és clau conèixer “nofollow”: nofollow és una etiqueta html que indica a Google que no segueixi aquest enllaç. És a dir, a simple vista es veu un enllaç, però per Google aquest enllaç no existeix.

6 Links entrants: links cap a la nostra web.

Google és cada vegada més semàntic, per això interessa que els enllaços siguin des de pàgines web similars a la nostra temàtica: de dominis que tinguin les nostres keywords en el domini, o des de dins d’articles que tinguin les nostres keywords en el títol o en el text. També és important el anchor text (text d’enllaç) de l’enllaç que ens arriba. Que contingui la keyword per a la pàgina en qüestió. Google penalitza el teu web si els links provenen de link farms (pàgines amb massa enllaços sortints), de pàgines penalitzades (de temes de sexe per exemple), o són enllaços comprats. Google penalitza els enllaços comprats o llogats.

7 Link building: aconseguir enllaços cap a la mateixa web.

Manar notes de premsa de forma regular amb un o dos enllaços a la nostra web. Aquí tens un munt de webs, per manar notes de premsa. Intercanvis d’enllaços amb webs de temàtica semblant: sobretot interessa si l’altre té més pagerank que el teu. I, si no sap molt, enviar-li un enllaç amb nofollow en el “intercanvi d’enllaços”. Demanar links: de vegades funciona. El no ja ho tens, que té de dolent intentar-ho. Oferir RSS de la web: si algú fica aquest RSS en el seu web, ja tens més enllaços. Fer articles polèmics, perquè la gent els  comenti, bellugui, tuitegi, etc. Escriure en fòrums posar links en la signatura. Escriure comentaris a blogs i un llarg etcètera de tècniques.

8 Contingut:

Oferir bon contingut és important, perquè fa que la gent t’enllaci de forma natural. Si el contingut s’actualitza amb freqüència, Google et visita més, t’indexa més i surts més en cerques.

9 SEO social:

Cada vegada tenen més pes per Google les xarxes socials. Amb el temps, cada vegada seran més importants. Obre’t un compte en Twitter, Facebook i Linkedin i deixa missatges amb enllaços al teu web. Aquestes tres xarxes socials són les més importants ara mateix. Interessa tenir followers, amics o contactes de qualitat. És més important que siguin de qualitat al fet que siguin molts. És semblat al del pagerank que deia abans. Podríem cridar-ho personal rank.

10 Local i mòbil:

Cada vegada més gent busca des del mòbil: ofereix una versió mòbil del teu web, per sortir a dalt en cerques des del mòbil. Posa el teu negoci en Google plaus, per sortir a dalt en cerques locals i també en cerques des del mòbil. 

Fes el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven − seven =

Pin It on Pinterest

Share This