Assessorament Multimèdia a Osona. Hosting, Web i xarxes, Social Media, Publicitat, Comunicació, Disseny gràfic, Disseny web, Fotografia, Vídeo, Venda Online.

Facebook

Facebook

By in social media, xarxes, xarxes socials

Facebook compta amb més d’1.000 milions d’usuaris actius al mes, la qual cosa la situa com la major xarxa social, la més usada i on més gent pots trobar. És la xarxa social més gran de tot el planeta. Una xarxa social nascuda en l’àmbit estudiantil que ha anat creixent de manera exponencial, abandonat el món universitari, per instaurar-se en un dels llocs de major popularitat de tota la web social o 2.0. Es tracta d’un servei que s’ha mostrat com un arma molt poderosa per a la comunicació corporativa, creant figures específiques per a les empreses (pages), que s’han convertit en microsites amb múltiples possibilitats. Avui existeixen més de 16 milions de pàgines i cada dia apareixen formes d’arribar al públic en aquest espai.
Facebook és una de les empreses que ha abanderat l’atenció als seus seguidors. Quan els usuaris demanaven poder compartir fotos, va habilitar aquesta possibilitat; si es va posar de moda fer “check in” a Foursquare, va desenvolupar Facebook Places; els usuaris van demanar poder jugar i va crear múltiples aplicacions per realitzar jocs des de la seva plataforma.
Exemple: Farmville o Angrid Bird són un clar exemple d’aquest tipus de jocs.
El mateix ha succeït en l’àmbit empresarial. Les empreses han desembarcat en Facebook coneixedores de l’increïble potencial que té aquesta xarxa social que permet no només disposar d’un elevat nombre de consumidors, sinó tenir-los segmentats per grups, localització geogràfica, interessos, aficions, etc. Tal ha estat el boom d’ús que s’ha donat des del punt de vista del màrqueting a Facebook que la companyia, propietat de Facebook, Inc. des de setembre de 2006, ha emprès una carrera per adaptar-se a les necessitats empresarials.
Aquesta xarxa social va començar oferint als usuaris la possibilitat d’afegir amics i enviar-los missatges, i actualitzar els seus perfils personals. En Facebook es poden localitzar amics amb els qui es va perdre el contacte o agregar altres nous amb els qui intercanviar fotos o missatges. Per a això, el servidor posseeix eines de cerca i de suggeriment d’amics. A més, els usuaris poden unir-se a les xarxes organitzades pel lloc de treball, l’escola o la universitat, i establir grups d’amics o pàgines, que s’uneixen per interessos comuns.
L’usuari de Facebook disposa d’un mur (wall) particular, un espai propi on pot publicar textos, fotos o vídeos i on els amics poden contestar o publicar missatges perquè l’usuari els vegi. D’altra banda, el perfil de l’usuari és totalment *personalizable, de manera que cadascun pot incloure les dades personals, professionals, fotos o tipus d’informació que desitgi.
Totes aquestes opcions converteixen a aquesta xarxa social en un increïble mar de dades sobre els més d’1.000 milions d’usuari que estan connectats a ella. Els grups permeten conèixer els qui comparteixen aficions o tenen interessos comuns. Els perfils públics informen sobre el sexe, l’edat, la ubicació geogràfica de cada usuari. De fet, Facebook ha hagut d’anar treballant sobre la marxa per protegir la privadesa dels seus usuaris, si bé és cert que totes les dades i arxius que es comparteixen a través d’aquesta plataforma passen a ser propietat de la companyia de forma immediata.
El salt qualitatiu i quantitatiu més important ho ha donat Facebook en la seva divisió d’empreses. 

Fes el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven + seventeen =

Pin It on Pinterest

Share This