Assessorament Multimèdia a Osona. Hosting, Web i xarxes, Social Media, Publicitat, Comunicació, Disseny gràfic, Disseny web, Fotografia, Vídeo, Venda Online.

Perquè és important un logotip?

Perquè és important un logotip?

By in disseny gràfic, imatge de marca, indentitat corporativa, logotip, packaging

Logos (6)El logotip de la nostra entitat, empresa, producte.. és la nostra carta de presentació: la primera impressió que donem de nosaltres mateixos, del què som, del que oferim, de la nostra reputació.. entre d’altres coses. Ha de ser sinònim de l’empresa o producte al què representa i ha de tenir el poder d’irrompre l’enteniment de les persones com agent venedor.

Moltes són les vegades que no li donem importància, i l’elecció del mateix, hauria de ser una decisió meditada ja que és la nostra imatge definitiva; la peça clau de la nostre imatge corporativa.

Per factoriadengeni.com un logotip ha de reunir almenys 6 requisits indispensables: ha de ser adequat, creïble, agradable a la vista, versàtil, atemporal i s’ha d’utilitzar de manera repetitiva perquè sigui efectiu.

 • Adequat: el logotip ha de reflectir els trets principals de l’empresa o productes de manera senzilla.
 • Creïble: el logotip ha de transmetre credibilitat, les persones s’han d’identificar amb ell. Ha de ser com un segell de garantia en el producte de l’empresa i en ella mateixa.
 • Agradable: la percepció visual del logotip és un dels trets més importants a tenir en compte, així també ho és, que aquest no tingui masses complicacions visuals. Ha de ser senzill i sense elements decoratius superficials que no siguin imprescindibles.
 • Versàtil: el logotip, perquè compleixi totes les funciones per a les que ha estat creat, ha de ser versàtil. Ha d’estar vectoritzat per a poder reproduir-se a diferents mides i s’ha de poder adaptar a diferents formats (web, fons..).
 • Atemporal: és evident que amb el pas del anys, si tenim un logotip, possiblement necessitarem modernitzar-lo amb petits retocs, sobretot, per oferir una imatge més dinàmica i per tenir-lo al dia. Però tot i així, quan creem un logotip s’hauria de fer pensant en que aquest serà atemporal. És un error canviar completament el logotip quan els nostres clients ja ens identifiquen amb la imatge.
 • Repetitiu: s’ha d’aprofitar qualsevol lloc i oportunitat per a difondre’l. És important que estigui a tots els elements de l’empresa: a les factures, segell, rètol, signatura de mails, roba de treball, vehicles d’empresa, etc.

Logos (7)S’aconsegueix un logotip exitós quan:

 • El logotip proporciona un reconeixement immediat de l’empresa, producte o companyia.
 • El logotip expressa el caràcter o l’actitud de l’empresa.
 • El logotip transmet al públic confiança i certa familiaritat.
 • El logotip es converteix en la seva garantia, així també com la dels seus productes i/o serveis.

Si no vols que el teu logotip tingui data de caducitat abans de crear-lo:

 • Evita els logotips comprats en bancs d’imatges, seràs una de les mils d’empreses que tenen el mateix logotip.
 • No utilitzis tipografies amb massa floritures, difícils de llegir i poc professionals.
 • No intentis crear modes o tendències; la moda acaba passant de moda.

A factoriadengeni.com t’oferim:

Creem la teva imatge corporativa i el teu logoptip/imagotip

Adaptem i actualitzem el teu logo/imagotip

Realitzem el teu Manual d’Identitat Corporativa.

Dissenyem el teu packaging

 

Cristina Casas Colomer

Redactora d’unComo.com

Articles de Cristina Casas 

Fes el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

three + ten =

Pin It on Pinterest

Share This