Assessorament Multimèdia a Osona. Hosting, Web i xarxes, Social Media, Publicitat, Comunicació, Disseny gràfic, Disseny web, Fotografia, Vídeo, Venda Online.

Les 10 preguntes més estranyes que Apple, Google o Facebook fan als seus futurs empleats

Les 10 preguntes més estranyes que Apple, Google o Facebook fan als seus futurs empleats

By in analítica web, assessoria multimèdia, comunicació, continguts, disseny web, gestió de webs i continguts, gestió de xarxes, publicitat, seo, social media, web, xarxes, xarxes socials

Les tecnològiques no només demanen als seus candidats un currículum immaculat, també volen que siguin capaços de respondre preguntes insòlites.

Per accedir al lloc de treball somiat en les companyies de l’Olimp tecnològic ja no hi haurà prou amb tenir un excel·lent expedient acadèmic, bones referències, gran capacitat de treball en equip o experiència prèvia en el sector. Els entrevistadors de Google, Apple o Facebook sorprenen als que volen entrar a formar part de la plantilla amb preguntes, a vegades, veritablement desconcertants amb l’objectiu que facin gala de la seva inventiva i donin regna solta a la seva imaginació i sentit comú.

Si pretens entrar a formar part d’alguna de les puntcom més cèlebres, oblida el típic “On et veus dins de cinc anys?” i comença a preparar una resposta vàlida per alguna d’aquestes qüestions.

Com obtindries 8 porcions d’un pastís si només poguessis efectuar 3 únics corts? (Airbnb)

La plataforma de cerca d’allotjaments potser vol amb aquesta pregunta desfer-se aviat de ments excessivament quadriculades o trobar als quals més apliquin la lògica en el seu moment a dia.

Et consideres més un caçador o un recol·lector? (Dell)

Amb aquesta qüestió la multinacional nord-americana cerca, segurament, esbrinar el tipus de treballador que podria incorporar a les seves files. Per descomptat, és molt més subtil que preguntar-li directament al candidat en qüestió si es veu a si mateix com tot un tauró.

Si fossis repartidor de pizza a domicili, Com et beneficiaries de l’ús de tisores? (Apple)

Encara que no hi ha una explicació oficial sobre les raons per incloure aquesta pregunta, probablement els d’Apple la proposen als seus possibles assalariats per saber com reaccionen davant els imprevists i conèixer una mica millor la seva manera de pensar fora de les qüestions estàndard.

Per què la Terra és rodona? (Twitter)

Aquest ‘Gir Copernicà’ dels entrevistadors potser pretén esbrinar si els aspirants tenen suficients coneixements d’astronomia i física, si saben que en realitat la Terra no és completament rodona o si són prou espavilats per sortir per la tangent i elaborar una resposta imaginativa, com els milions de “tuiters” que bolquen les seves reflexions cada dia a la xarxa de microblogging.

Si estiguessis en una illa deserta i només poguessis portar 3 coses Quins serien? (Yahoo)

Un dels típics interrogants que volten per les pàgines de moltes revistes es cola en les entrevistes de Yahoo. El més probable és que amb aquest tipus de preguntes s’obligui als candidats a abandonar les respostes típiques i al fet que pensin en totes les eventualitats que podrien envoltar aquesta hipotètica illa (la climatologia, la presència de perills, etc.).

Dissenyi un pla d’evacuació per a la ciutat de Sant Francisco (Google)

Aquesta qüestió segueix el deixant de l’anterior, ja que els de Google volen veure si el sol·licitant busca totes les variables per resoldre la situació (haurà de pensar, per exemple, a quina catàstrofe s’enfronta) i com afronta un problema greu (si fa gala de la seva imaginació, del seu pragmatisme, si es bloqueja…).

Si en arribar a l’oficina tinguessis 2.000 e-mails sense llegir i només poguessis respondre 300 Com seleccionaries a quins contestar? (Dropbox)

Els més organitzats sabran com prioritzar els correus a atendre, els menys preparats podrien atabalar-se davant tal devessall de comunicacions pendents i els més ambiciosos buscaran la manera d’avançar amb el treball i ampliar aquest límit de 300 possibles respostes.

Quantes pilotes de golf caben en un autobús escolar? (Google)

Els de Mountain View volen que els seus candidats donin per si mateixos amb la clau per resoldre aquest enigma sense necessitat de recórrer al seu popular cercador. Una vegada més, es tracta de comprovar si poden reaccionar davant preguntes imprevistes, raonar i elaborar una resposta matemàtica que es base en les dimensions del vehicle i el volum que ocuparien efectivament les pilotes (encara que no proporcionin una xifra exacta i correcta al 100%).

Quant cobraries per netejar totes les finestres de Seattle? (Facebook)

Amb aquesta pregunta, que també han sofert alguns dels quals avui formen part del personal de Google, la major xarxa social del món no vol desconcertar als aspirants, sinó treure’ls de la seva zona de confort i que contestin amb una quantitat concreta (es valorarà positivament si aquesta és fruit d’un raonament lògic o si s’apropa al sou real dels quals treballen en aquest sector).

Si Jeff Bezos (CEO d’Amazon) entrés en el teu despatx i et donés un milió de dòlars per la teva idea més innovadora Quina seria? (Amazon)

Aquest interrogant entra també dins dels típics, però la signatura de e-commerce no deixa passar l’ocasió d’incloure al seu insigne CEO en aquesta situació hipotètica. La companyia potser no espera una resposta revolucionària, però sí que el candidat no es quedi en blanc.

Fes el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

5 × 1 =

Pin It on Pinterest

Share This