Assessorament Multimèdia a Osona. Hosting, Web i xarxes, Social Media, Publicitat, Comunicació, Disseny gràfic, Disseny web, Fotografia, Vídeo, Venda Online.

Adéu Wi-Fi, arriba la tecnologia Li-Fi.

Adéu Wi-Fi, arriba la tecnologia Li-Fi.

By in comunicació, continguts, enviament arxius, gestió de xarxes, rds, social media, xarxes, xarxes socials

Amb només un focus LED compartiràs 10,000 vegades més informació en segons i de forma més segura; Sisoft és una empresa pionera en transmissió de dades a través de llum i ja comercialitza la seva tecnologia.
El llum de la teva habitació o escriptori podrà transmetre dades, música, vídeo, fotos i documents tan ràpid que la connexió a alta velocitat aconseguirà un altre nivell. Això, gràcies a l’empresa mexicana Sisoft, una de les signatures pioneres en transmissió de dades a través de la llum que ha adaptat i comercialitzat el sistema conegut com a Li-Fi (Light Fidelity).
Li-Fi pot treballar amb fins a 10,000 vegades més informació que l’actual Wi-Fi i seria capaç de transmetre el volum de dades corresponent a 13,3 anys de vídeo en alta definició, en un segon.
A més, la transmissió és més segura, diu Andre Possani, acadèmic de l’ITAM, qui va donar suport a a Sisoft quant al desenvolupament de el maquinari. “Garanteix que la informació no surti d’una habitació, doncs, a diferència del WiFi, el senyal de la llum no pot travessar una paret”.
Un edifici en la colònia Narvarte, a la Ciutat de Mèxic, és la seu de Sisoft. Dins, unes 15 persones desenvolupen algorismes per operar amb robots i dispositius que transfereixen informació a través de la llum. La majoria té en mitjana 25 anys.En una de les habitacions, un focus apunta a un telèfon mòbil. De fons sona la cançó ‘Clocks’, de Coldplay, una banda britànica de pop.
Arturo Campos, fundador i director de la signatura, posa la mà entre la llum i el telèfon. La música deixa de sonar. Retira la mà i la cançó continua. A la mateixa sala, un altre llum apunta cap a un petit dispositiu. Al costat hi ha un televisor que transmet en viu l’activitat de l’oficina. Campos de nou posa la mà entre el dispositiu i la llum. La transmissió de vídeo s’interromp.
La transmissió d’informació a través de la llum s’estudia des de fa 50 anys. El primer a usar per primera vegada el terme Li-Fi va ser el professor de la Universitat d’Edimburg, Harald Haas. L’acadèmic va mostrar el primer dispositiu Li-Fi l’any 2011.
No obstant això, Campos és el primer a portar la tecnologia al mercat. “Aquesta solució permet reduir costos del cablejat de les oficines”, explica. “Gasten molts diners en això. La llum, que és alguna cosa que ja utilitzen, és una solució que fins i tot pot crear experiències per als seus clients”.

                                                              lifi1

Com funciona?


El sistema utilitza l’espectre lluminós d’un focus LED per transmetre dades en el llenguatge binari de les computadores en encendre i apagar aquesta font lluminosa milions de vegades per segon. El dispositiu receptor comptarà amb un detector lluminós que captarà el parpelleig i ho traduirà en informació.
Campos ja va completar la primera etapa del procés per patentar el seu dispositiu a Mèxic i planeja fer-ho també als Estats Units, on té oficines.
Avui ven la tecnologia de Li-Fi a una empresa del sector turisme i a un municipi de Veracruz. A Mèxic, uns 300 clients han comprat els seus llums per transmetre so o vídeo. Actualment, negocia amb una cadena hotelera i diverses dependències governamentals.
El repte més gran és l’adopció dels usuaris, opina Nikola Serafimovski, investigador de la Universitat d’Edimburg que treballa amb Harald Haas, qui va usar per primera vegada el terme Li-Fi. “Per aconseguir-ho hauran d’aconseguir dispositius més petits, barats i ràpids”.

Fes el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

three + ten =

Pin It on Pinterest

Share This