Assessorament Multimèdia a Osona. Hosting, Web i xarxes, Social Media, Publicitat, Comunicació, Disseny gràfic, Disseny web, Fotografia, Vídeo, Venda Online.

Els 10 Smartphones amb millor càmera de fotos.

Els 10 Smartphones amb millor càmera de fotos.

By in aérea, assessoria multimèdia, books, catàlegs, curtmetratges, documentals, esdeveniments, espectacles, estudi de fotografia, fotografia, fotografia de models, fotografia de producte, localitzacions, moda, packaging, post producció, productes, productes multimèdia, promocional, retrat, tractament digital, vídeo, vídeoclips, vídeos aeris, vídeos promocionals

Els nostres Smartphones s’han anat convertint gradualment en el substitut natural de la càmera digital. Excepte per autèntics aficionats de la fotografia, la resta de mortals fem les nostres fotos amb el mòbil. Per tant, a molts els interessarà saber quins Smartphones fan les millors fotos.

En quines dades de la càmera cal fixar-se?

Els megapíxels són importants per a una bona imatge, però no només amb això en tindrem prou. Han de venir acompanyats d’un bon sensor, una bona lent, processament de la imatge, etc… Però amb això no volem dir que els megapíxels no serveixin per res, ni de bon tros.
A l’hora de mirar les especificacions d’una càmera cal fixar-se, també, en l’obertura màxima que ens indica la quantitat de llum que pot entrar al nostre sensor (f/2.0 o f2). La grandària d’aquest sensor influeix, al seu torn, en el rendiment en condicions de baixa visibilitat i en un millor rang dinàmic. Com menor sigui el nombre que acompanya a la “f” més obertura té la càmera.
Però una de les característiques més difícils de comprovar sobre el paper és el processament de la imatge. Aquesta característica, importantíssima en les càmeres digitals, és la que fa que un dispositiu sense grans especificacions a l’apartat fotogràfic, ens produeixi unes fotos millors que altres models de característiques superiors. El processador d’imatge s’encarrega de la reducció del soroll en la imatge, de suavitzar píxels, administrar els filtres de color en els fotodíodes, etc… La millor foto, al final, dependrà del treball conjunt de molts components i de l’habilitat del fotògraf; i unes càmeres rendiran millor en unes condicions que unes altres.

1.- LG G4
Ha destronat al Samsung Galaxy S6. Sens dubte el punt fort d’aquest Smartphone és la seva càmera. La millor que podem trobar en un Smartphone en aquest moment.
Obertura focal d’ f/1.8 en un sensor de 16MP amb estabilitzador d’imatge OIS 2.0. Porta també l’enfocament làser que ja va portar el LG G3 i un nou sensor que millora la representació del color. El G4 permet guardar imatges en RAW i gravar vídeo fins a 4K (2840×2160 píxels). Per si aquestes especificacions no fossin suficients, la seva manera manual i la nova interfície de càmera et deixen bocabadat. Estem davant una càmera de 10.

LG-G4

2.- Samsung Galaxy S6 i S6 Edge
Amb un sensor principal de 16MP i obertura focal d’ f/1.9, les càmeres del Galaxy S6 i de el S6 Edge són sens dubte les millors que existeixen actualment en qualsevol telèfon Android. Tots dos terminals permeten captar imatges en tot tipus de situacions i tipus de llum, fent un excel·lent treball per equilibrar les zones amb contrastos diferents. Les frontals, de 5MP, permeten bones captures de selfies i un bon funcionament en vídeo trucades.

Samsung Galaxy S6 i S6 Edge

3.- Sony Xperia Z3
Uns excel·lents 20,7MP, un sensor d’imatge Exmor RS i una grandària d’1/2,3 polzades conformen aquesta més que decent càmera de Sony. L’Xperia Z3 compta amb una gran varietat de maneres i funcions fotogràfiques que converteixen a la seva càmera en una de les més populars que existeixen al mercat.

Sony Xperia Z3

4.- Samsung Galaxy Note 4
Si hi ha alguna cosa que Samsung ha sabut perfeccionar en l’última generació de terminals Galaxy han estat les seves càmeres. El Note 4, igual que el S6, ofereix una excel·lent qualitat d’imatge en les seves fotografies. Entre les seves característiques més destacables estan les seves 16MP, un sensor Sony IMX240 i l’estabilitzador òptic OIS Smart, que facilita significativament la captura d’imatges en moviment.

Samsung-Galaxy-Note-4-camara


5.- LG G3

L’ LG G3 té una càmera de 13MP, flaix dual LED i estabilitzador òptic d’imatge; l’únic juntament amb el seu predecessor, el LG G2, que han aconseguit incloure un estabilitzador òptic en comptes d’un digital. Al seu torn, aquest model ha millorat el processament de la imatge, ja de per si mateix bo en el LG G2, donant com a resultat una nitidesa d’imatge i un rang dinàmic que no aconsegueixen alguns dels seus rivals. Veurem al LG G4 ocupar un lloc més alt en aquesta llista?

lg-g3-camara-3

6.- Huawei P8
El Huawei P8 porta una càmera impressionant que està a l’altura de molts dels terminals d’alta gamma dels principals fabricadors. 13MP per davant i 8MP per darrere formen una de les càmeres més sorprenents d’aquesta generació de Smartphones. A més, compta amb un notable estabilitzador d’imatge òptic i un àgil sistema d’enfocament automàtic.

Huawei P8

7.- Nexus 6
Fins a l’arribada del Nexus 6, la gamma Nexus no era particularment popular per les seves càmeres. Els seus predecessors mai semblaven estar a l’altura de les dels seus competidors en aquest camp. No obstant això, el *Nexus 6 porta una càmera amb uns més que competitius 13MP que són capaços de capturar imatges amb baix nivell de soroll i alta qualitat.

Nexus 6

8.- Samsung Galaxy S5
L’ S5 té una resolució d’imatge de 16MP, una grandària de sensor dels millors (1/2.6″) i un bon motor de processament de la imatge. On més destaca és en la quantitat d’opcions de la seva càmera. No és especialment fàcil començar a manejar-se entre els menús, però una vegada tenim unes hores de vol amb el dispositiu es maneja a gran velocitat. Es poden aconseguir uns resultats impressionants, però és necessari cert criteri per seleccionar les maneres i opcions adequades.

Samsung Galaxy S5

9.- Samsung Galaxy Note 3
El Note 3 produeix unes imatges nítides i definides, tant en condicions de baixa lluminositat com a plena llum del dia. La grandària del sensor és menor (1/3.06″) però els resultats molt similars. Cal dir que a causa de la seva major pantalla es pot apreciar millor les escenes a fotografiar. La manera HDR és dels quals millor funciona dins dels de Samsung.

Samsung Galaxy Note 3

10.- Sony Xperia Z2
Malgrat les seves especificacions, els seus 20.7MP, sensor d’1/2.3″ i obertura de f/2.0, no aconsegueixen resultats a l’altura dels LG o *Samsung. Aquí entra de nou en joc, el processament de la imatge. A l’apartat de vídeo no es queda curt, produeix molt bons vídeos a qualsevol resolució, i té l’opció de gravar 4K.

Sony Xperia Z2

  2 Comentaris

 1. Fà mes de 50 anys que faig fotos, i em conec força bé el “tinglado”. Pero em refío de les vostres avaluacions, i per aixó tinc un LG G3 que m’ha fet fotos de meravella, i quan el canvii la vostra adreça em seguirà mereixen interès i respecte.

  No obstant, estan sortin nous “xinesos” que crec que us ho posaràn difícil, a l’hora de destriar el grà de la palla. Per exemple, aquest DooGee o com es digui, sembla que apreta.

  En tot cas, us felicito per la web i que aguanteu molts anys.

  Juli Maestre

  Juli Maestre

  28/02/2016

  • Bon dia Juli.

   Mercès pels teus comentaris.

   Sí que tens raó en això de què els mòbils xinesos estan entrant amb força al mercat i tot i el seu acabat molt més senzill la veritat és que no tenen res a envejar a les grans marques amb grans campanyes. No ens ho posen difícil, en tot cas més fàcil, ja que tindrem més a on escollir i a uns preus més que raonables. És una barbaritat pagar 600 euros per un mòbil i més sabent que un producte similar xinès pot costar 150.

   Salutacions.

   Eugeni Medrano

   Factoriadengeni Factoriadengeni

   29/02/2016

Fes el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

nine + ten =

Pin It on Pinterest

Share This