Assessorament Multimèdia a Osona. Hosting, Web i xarxes, Social Media, Publicitat, Comunicació, Disseny gràfic, Disseny web, Fotografia, Vídeo, Venda Online.

Tipografies: importància i recursos per identificar-les

Tipografies: importància i recursos per identificar-les

By in disseny gràfic, tipografies

A qui no li ha passat mai, que li ha agradat una lletra que veu en una imatge i no troba la manera de saber quina és per a poder-ne fer textos o utilitzar-la? Utilitzar una bona tipografia pot marcar la diferència i cambiar completament la percepció que els demés tenen de nosaltres, d’una presentació o d’un document. Molts cops optem per les opcions per defecte, i ens equivoquem. La tipografia és una forma d’art, una forma de disseny que ens permet expresar-nos i transmetre estils, sensacions, etc.

sentiment-998339_1920Això és com quan et regalen uns simples mitjons perfectament embolicats o quan et regalen una samarreta sense embolicar dins una bossa de plàstic senzilla. És ben cert que el contingut té molt pes, però tot suma i, el disseny influeix molt. Un bon disseny pot influir a que una pàgina web sigui exitosa o a que una presentació sigui impactant; i la tipografia que utilitzem és un element clau per aconseguir l’objectiu. És important per la publicitat, el disseny, el màrqueting i demés tasques on es bàsic atreure l’atenció visual del públic.

typography-725149_1920Internet ens ho ha posat molt fàcil d’ençà uns anys cap aquí, ja que hi ha molts webs que ens poden proporcionar tipografies gratuïtes i lliures. Tot i així, ens podem trobar tipografies impactants, que ens agradin a webs, imatges, revistes.. que ens costa més identificar. Internet també, en aquest cas, ens torna a posar facilitats per a descobrir quines són aquestes tipografies amb recursos per identificar-les.

Tot i que hi ha diversos llocs creats per aquesta finalitat, parlarem d’un parell d’ells els quals hem utilitzat a factoriadengeni.com i que ens han donat bons resultats:

 

WhatTheFont és un cercador web que identifica les tipografies a través del reconeixement dels caràcters d’una imatge. És molt senzill d’utilitzar:

  • Primer hem de carregar una imatge al servei o especificar la URL de la imatge en la que tinguem la tipografia.
  • Un cop carregada la imatge, haurem de marcar diversos caràcters.
  • Esperar que el cercador faci el reconeixement de la imatge
  • I finalment, ens ensenyarà el nom de la tipografia que més s’assembli.

 

TypeDNA funciona de manera semblant a WhatTheFont. En aquest cas, podem carregar també la imatge o adjuntar la URL i seleccionar diverses lletres que apareguin a la imatge. En aquest cas però, l’aplicació ens demana que seleccionem, una per una, diverses lletres, que haurem d’identificar. Què s’aconsegueix amb això? Doncs major precisió. El què fa és aïllar els caràcter, facilitant així el seu reconeixement.

 

A factoriadengeni.com, tot i que WhatTheFont funciona de manera molt correcte, ens hem trobat casos en què la tipografia proporcionada pel cercador, divagava molt de la de la nostre imatge, i en canvi, en aquesta, TypeDNA, la precisió lletra a lletra ens conduïa a la tipografia exacte o molt similar.

 

Cristina Casas Colomer

Redactora d’unComo.com

Articles de Cristina Casas 

Fes el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × three =

Pin It on Pinterest

Share This